May 1, 2014, 9:50 PM

Мигът 

  Poetry » Other
450 0 11


Мигът

 

Под миглите си крие дъждове,

а в ирисите - слънце.

Живее и обича

както смята за добре.

 

 

Навярно

е изкачвал стръмни върхове

защото знае

как се укротява вятър.

 

Пътувал е

из прашните пустинни светове

с керваните

на странстващото лято.

 

Отглеждал е

с ръцете си небе

и молел се е

върху никой да не падне.

 

Превръща се,

заспивайки в момче

боящо се

от  мрака.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??