Aug 29, 2013, 11:30 AM

Мили Боже, скрий ме 

  Poetry » Phylosophy
557 0 3

Мили Боже, скрий ме

Мили Боже, скрий ме
по вълшебен начин-
тъй, че мойто име
нищо да не значи!

Скрий ме в пух на птичка,
в тичинка на цвете,
тъй, че мойта личност
да я няма вече!

В тъпан скрий ме, Боже!
Там, под тежка палка,
да свалят три кожи
сметките ми жалки!

В огън скрий ме жежък-
нека станат въглен
мъките ми прежни,
грешките ми бъдни...

Скрий ме, мили Боже,
от самата мене!
Само с Твоя помощ
пак да се намеря!

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??