Oct 30, 2014, 2:57 PM

Мимикрия 

  Poetry
717 0 1

Уподобявам се, когато към околната среда

аз мимикрирам в съответния й тон.

Уж, за да бъда като всички, постоянно се меня

и съществувам чрез цвета "хамелеон".

 

Алтернатива за различните, каквато съм и аз,

е невербалната красноречивост като знак.

И заприличвам на табела, обясняваща без глас

за заминаващия някъде си влак.

 

Обозначавам се безшумно в подходящи цветове

и се нагаждам мълчаливо към света.

Но е напразно - уподобеният не е уеднаквен.

Той е различен - синоним на самота.

 

Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??