Aug 6, 2006, 8:38 PM  

Мираж 

  Poetry
717 0 0

 

МИРАЖ

 

 

 

Веднъж, ей тъй, както си седях,

мираж видях и не се спрях.

По него тръгнах да го следвам.

По пътя си видях и добро, и зло.

Бях неразбраната и не разбрах.

Но разбрах, че в живота

човек е сам и не е сам,

разбран и неразбран.

А съдбата е една:

къде ще ме отведе –

интересно е сега.

И пак е нощ, и пак е ден,

и все така. И все така

Земята се върти спокойно

и води времето ни за ръка,

а в миг обърнеме ли се назад,

ще видим: струва си да го живеем

живота в блажената му красота

и с неговата сътворена диря от настоящето

за нас и за поколения след нас.

 

 

© Славея Гарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??