Онази стая,
където бяхме двамата –
вече я няма.
Онова легло,
където бъдеще чертахме –
вече е празно.
Сълзите ми текат навътре
и рани дълбаят в душата.
Това, за което мечтахме –
било е напразно!
Улиците вече са други,
по тях влюбени двойки препускат
и те виждам навсякъде там,
но тебе те няма.
Ти си някъде с друга.
И с нея си в друга стая,
във друго легло.
И мен там ме няма.
Във новото ти бъдеще не съм.
И моля се – да се повтори
онзи сън,
където бяхме заедно.
© Jivka Koleva All rights reserved.