Млади влюбени за любов жадни
Там, където вълните с плясък
полягат на златния пясък,
между храсти и треви,
алея крайбрежна върви.
На нея стара и олющена,
тъжна и замислена
в горещите летни дни
пейка самотна стои.
Щом слънцето на запад залезе
и нежният бриз над морето излезе,
на пейката за кой ли път
влюбени прегърнати седят.
Застанали лице в лице,
обгърнали телата си с ръце,
потрепват от нежни милувки.
Любовта им започва с целувки.
Щом нощта ги завие с мрак,
пейката става матрак.
Целувките са дълги - уста в уста,
изгарят от желание голи тела.
Гледат звездите свенливо.
Гледа Луната завистливо.
Метрономът на вълните в нощта
отмерва времето на любовта.
Лято горещо. Вечери хладни.
Млади, влюбени, за любов жадни,
рисуват любовната картина,
спусне ли се вечерта
в приморската градина.
© Никола Яндов All rights reserved.