Aug 31, 2009, 12:30 PM

Мога 

  Poetry » Love
948 0 1

Мога да те обиждам с цветове,

да те пребоядисам в кадифено черно

с малки алени пръски любов

по краищата и чувствата.

 

Мога да оставя

в нефритенозелените ти очи

всичките следи от мен,

които ще болят.

Мога да те измъчвам шарено.

 

Мога да рисувам твоето небе

в яркосиньото на сол,

разсипана във пламъци,

и очертанията му да загубя в мен.

 

Мога да те карам да сънуваш

в бяло ослепително, като пред олтар,

окъпан в полегата и златиста светлина...

... по здрач.

 

Мога да те окова

във всички мои цветове.

Но няма смисъл,

щом само аз те виждам в розово.

 

(оставям ти твоя прозрачно-изпепеляващ свят,

някоя друга ще го оцвети?)

© Станислава Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??