Feb 19, 2011, 3:30 PM

Моите думи 

  Poetry » Other
824 0 11

Моите думи - безплътни монети,
бляскаво и нетрайно богатство,
моите думи - вулканични планети,
крият рози с бодли под похлупака си.

Моите думи - балони със хелий,
сънуват небе от възхита,
моите думи не са ангелски трели,
а еднорози с ранени копита.

Моите думи - глезли суетни,
нацупени, позабравили принца,
моите думи - затворници в сиви куплети,
не чакат амнистия и не вярват във принципи.

Моите думи - тежко, кърваво вино -
полунощен пир за небцето,
моите думи мене избират, поименно
и ме водят ту към Ада, ту към Небето.

Моите думи - дъга пъстроцветни конфети,
бликат чисти като детския плач,
моите думи - безразсъдни, наивни лудетини -
спасители мои и мои палачи.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??