Oct 17, 2009, 7:28 AM

Моите улични псета 

  Poetry » Civilian
733 1 11

 

Моите улични псета

цяла глутница броят.

Пет поколения шетат

в тревния блоков квадрат.

 

Вечер кракът ми щом стъпи

в топлия още банкет

моите рошльовци скъпи

ме обикалят отвред.

 

Лизват ръцете ми потни,

махат опашки, скимтят.

Помнят гощавката снощна

в гладния кучешки свят.

 

Даже водачът се сваля -

скача в лицето ми чак

и върху ризата бяла

слага двулапов печат.

 

Пак у дома ще се карат

зарад петната от прах.

Псетата тъй поздравяват

своите равни на тях.

 

Няма в глутницата завист,

корист, сплетни и разврат.

Мои мъничета, равнис!

Стройте се тук на парад.

 

Вие стоите високо -

пример за чест и морал.

Вижте живущите в блока,

всеки е глух, оскотял.

 

Всеки от своята кула

брани завзетия пай

и се превръща в пашкула

на какавида накрай.

 

Вийте по хорската съвест!

Лайте по бедни души! -

Утре дано да осъмнем

в нашия град по-добри.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??