Можела тя и да бъде красива,
с поглед, по детски тъгуващ.
С дълга коса и леко сънлива,
с капчици дъжд да танцува.
Можела тя и да бъде красива
в някой от Бога забравен момент.
В някое ъгълче да се усмихва,
в мисъл, в небето, дори в сантимент.
Можела тя и да бъде красива.
Може да бъде, стига да иска.
Тиха е. Есен е. С мене се слива.
Вечер е. Есен е. Искам...
© Катя All rights reserved.