Jan 21, 2012, 7:53 PM

Молитва в Деня на прегръдката 

  Poetry » Civilian
755 0 9

 

С вино червено прелей го, Родино,

от мелнишките лози

всеки дойстойно за тебе загинал!

Свещица му запали!

 

Дай от нощвите си, моя Родино!

Хлебец им разчупи

на всички сърца за тебе изстинали,

на гладните детски очи!

 

Силици дай им, моя Родино,

от мадарските скали!

Гордост от ханове, дето сме имали!

Вяра във бъдните дни!

 

Отрони и сълзица, моя Родино,

от рилските езера -

да не тъпчат отново дето са минали...

Делата им напред да вървят!

 

Моя Родино, чакаме Пролет...

Цвят на бадем ни дари!

А ако туй е последният Полет...

просто ни прегърни!

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??