Apr 9, 2023, 10:55 AM

Молитва за Българската Връбница 

  Poetry
596 1 1

МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРСКАТА ВРЪБНИЦА

 

... дали ме чуваш, като Ти чета молитвите си всяка вечер в храма,

ако Те има, Боже на света? – на Твоето осле ще нося слама,

пет хляба вместо Теб ще опека, във подмола ще хвана две пъстърви,

и с Твоята добра човещинка ще ги раздам на живи и на мъртви! –

търгашите от Твоя светъл храм ще ги наритам с бича – на боклука,

 

дано светът – във кошчето за spam, отново като гълъб пак загука,

по залез слънце ще си поседим – не бяха никак друмите ми леки,

аз – който не живях в Йерусалим, бях праведен по Твоите пътеки,

загърбих вече своите лета – и моля се! – под пролетните иви,

ако Те има, Боже на света! – стори ни всички малко по-щастливи.

 

Връбница 2023 г.

гр. София, 8, 30 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??