От диоптъра е... май не се върти?!
Отгоре Господ се вторачил.
Примрял, не диша. Да не излети
светът, приличащ на глухарче.
Един път, ако кихне – изведнъж
Земята ще олекне с милиарди.
Започнал беше приказката с мъж,
сега се мо́ли слънце да не за́йди...
Изгука птиче. Вятърът страни́.
Жумят звездите по човешки.
... Не! Няма как дори за седем дни
да я поправи, ако стане грешка.
И този полет няма как да спре,
ако човекът предоволен пръдне...
... Ще се изкъпе, ще се изпере,
дано пък и молитвата се сбъдне!...