Aug 29, 2010, 12:21 AM

Молитвата на медицинската сестра 

  Poetry » Other
2205 0 6

(по Марина Ершова2)

 

Нищо, де, нищо! Болката на капчици ще излезе...

Пак ще цепи Земята посребрелият мъж...

Ако вярваш, и при тебе Господ ще слезе...

Чуваш ли? Капките чукат... Мисли, че е дъжд...

 

Нищо, де, нищо! Ще се измъкнем и ще успеем...

Нашите рани болят, но укрепва душата...

Ще се разходим със тебе по сенчестите алеи

и роса по тревите ще ни мие краката...

 

Потърпи, миличък, вече малко остана...

До заветната портичка има няколко крачки...

В Рая ли искаш... Ангелче ли да станеш...

Няма ангел, любими, кърваво дето да храчи...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??