Jul 15, 2015, 5:00 PM

Молитвени думи 

  Poetry » Other
549 0 8

 

Молитвените думи са стихия,
изречени с отворена душа.
Небесен лек за болката. Магия.
Прозрение и мъдрост за света.

Ръцете си събирам във молитва.
Сърцето си обгръщам в светлина.
В духовния си храм пристъпвам
и тихо шепна пламенни слова:

"Дай сила, Господи, на слабите
и Вяра да приемат смелостта,
смирение за гневните, бунтарите,
а злите накажи със доброта!

На болните… прати познание,
със грешките урок да усвоят,
а здравите дари със съзидание,
с умението да благодарят.

Свещица запали за ослепелите,
та пътя си сами да изберат. 
Искра сложи в сърцата, изгорелите 
и пак за теб с любов да затуптят!"



© Таня Мезева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??