Sep 5, 2021, 9:41 PM

Молитвено (На Мила) 

  Poetry
219 0 0

Тъй искам Аз да се помоля - всякога,

с най-тихите слова - чуваеми от някого.

 

Молитва да сглобя

                         от всички съкровения,

със риска да сглупя

                           пред тоя срещу Мене.

 

Понечвам Аз, но откровение

е моят синоним на "светотатство".

И го отнема крехък аргумент:

секретите са също тъй богатство.

 

И изразходвам дневния лимит

служебни думи, рикошетни длани.

А  в устните - срещуположни митници,

най-страшната ми тайна ще остане.

 

И обитавам в моя мир нечут

Света интимно, без да ме познава.

И Аз съм изключителният луд,

зает на Себе си да отмъщава.

 

Необяснимо за Науката,

нерегиструемо, невнятно,

Аз ще звуча като почукване

в утробата на Необятното.

 

"Ти довери се най-накрая

на своя глас, на нечий креещ слух.

 

И толкоз Светлина ще обсияе

душите ни

Щастливи ще те слушаме!"

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??