Момиче
Трапчинки - смешно мили.
Нежно вирнато носле.
И зъбки - камъчета речни.
Очите - боровинки.
Момиче.
Дете.
Толкова е крехко -
трепетлика!
И смехът му е по детски звънък.
Ще бъде ли вятър
в платната,
маяк - за сина ми -
и пристан?
Не питам.
Но толкова искам!
© Роза Стоянова All rights reserved.