Apr 14, 2023, 11:03 AM  

Момичето със сламена капела 

  Poetry » Love
713 0 1

МОМИЧЕТО СЪС СЛАМЕНА КАПЕЛА

 

Момичето със сламена капела,

с ефирна лятна ризка на цветя,

край мен премина някак си несмела,

и като птичка нейде отлетя,

преди туй изкади една цигарка,

и аз дори изпросих си една,

и пейката ми литна нейде в парка,

огряна от небесна светлина! –

погледна ме – и, както ми се стори,

градинката превърна в земен Рай –

така започна моята Love story,

която и до днеска няма край,

щом седна си в писателската ниша,

в която – знам, ще пукна към стоте,

сънувам го, парфюмчето му дишам

през ризката му с дълго деколте,

не ща да пиша стих или новела,

ще нарисувам с моя мек молив

момичето със сламена капела,

дошло да ми напомни,

че съм жив.

 

13 април 2023 г.

гр. София, 19, 00 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??