Dec 10, 2009, 7:26 PM

Монолог на Ева 

  Poetry
1161 0 5

Какво? Студено ли ти стана?
Или пaк зъзнеш, не разбрал?
Не вярваше, че мога да те хвана
в капана си - дори и със скандал.

 

Адам си, казваш? Аз съм Ева.
Създадена от твоето ребро...
Не ме мисли за глупава и бледа,
че ябълката схрусках за добро.

 

Изгониха ни! Стига прави драми!
Защо ти е Едемската градина?
Тук има ябълки със килограми
не само в топло лято, а и в зима.

 

Змията ли? Тя там остана -
наднича между облаците скрита.
Заложила е с грях капана,
в очакване нa следваща визита.

 

Адаме, знам, че съжаляваш.
Но връщане назад отдавна няма,
че много Еви взе да укротяваш...
Нали ти казах - тука празно няма.

© Веселка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??