Feb 19, 2017, 1:00 PM

Монолог от килията 

  Poetry
2030 14 12

Наивен си, Джингиби! Аз го доказах наяве.
Три заптиета само ти бяха конвой.
Трима пред вярата твоя изправих,
но ти не получи помощ за бягство от свой.

 

Кой го е еня за твоята мисия свята?
Всеки очаква друг да нагази калта.
Жертва се ти, в името на свободата.
Аз те разбрах и святото дело ценя.

 

Сина си ще уча да ходи по твоите стъпки.
Животът е нищо в свирепия, зъбещ се ден.
Турчин съм, да, но идеите ти са ми скъпи.
Народът е сляп когато е обезверен.

 

Ти имаш корона от Бога си. Той те обича.
Сеяч си на дело, но кълнче дори не видях.
В пустиня да сееш, изисква се истинска смелост.
В твоята смелост, аз – твоят враг, изгорях.

 

Ти моите ордени сне. Поклон ще ти сторя.
Един Миралай пред Апостола свежда глава.
Светът ще мълчи, като чуе тази история, 
а твоят народ ще ти чества дори и смъртта...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??