Jun 17, 2008, 8:56 PM

Моралистка и пощальон 

  Poetry » Humour
990 0 25
 

      Моралистка и пощальон

 

           по Бертолд Брехт...

 

 

Моралистката в квартала изпищя:

„Пощальонът наш, пияница е, хора!

Велосипеда му видях подпрян

ей там, на кръчмата във двора!"...

 

 

На следващото утро - гледка странна...

Велосипедът жълт на пощальона,

подсмихвайки се, всички подминаваха,

на моралистката паркиран под балкона...

© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??