Jan 17, 2016, 1:17 AM  

Море 

  Poetry
329 1 2

Море

 

Отново си сърдито. Е, така е -

различно си в различните сезони.

С вълните постоянно си дълбаеш

по пясъка. И стъпките ми гониш.

 

И, отразило вечер в себе си звездите,

с прибоя биеш, в ритъм, на талази.

Отмиваш от очите ми сълзите

и болката, в душата дето лази.

 

Ти никога, за миг, не ме предаде.

Със силата на свойта безметежност

и любовта, и яростта си ти ми даде,

и леден хлад, и топлата си нежност.

 

И както пазиш всяка своя мида,

все тъй си шумно, и все тъй безмълвно,

аз знам- където и да ида,

при тебе винаги ще се завърна.

© Мари Елен- Даниела Стамова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??