Oct 18, 2006, 11:20 AM

Море от вино-море от надежда! 

  Poetry
747 0 17

 

Стоя на бара,

броя звездите

и питам се

-Къде ли е сега,

тази, която за тебе

отдавна искам да сваля.

Отпивам чаша,

руйно вино,

като нашата любов -

омайно и пенливо.

Плясък на вълна,

във чашата се чува,

дали е крясък

или нежен зов,

на самодива.

 

Виното свършва!

- Барман, наливай.

Аз още чакам

моята дама -

омайна и страстна,

с мирис на лято,

с красота на русалка,

с вкус на шампанско.

 

Барман, наливай -

третата чаша,

музика свири,

нощта ще е наша.

Огърлица от перли

и замък от пясък

приготвил съм, мила,

под звездния блясък.

Ти закъсняваш,

но аз ще те чакам

................................

................................

И ето, на бара

мечтата приседна.

- Барман, бутилка и

чаша надежда.

© Нели Бъзева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??