Море се лее в подлезите,
многоцветно, буйно и неудържимо.
На вълни се разлива по площадите
и наводнява заведенията.
Нахлува през открехнати прозорци
и през стари дограми.
Приижда на вълни в градинките
и потича по алеите,
като кръв в артериите.
Море се лее от събития,
от въздишки спотаени,
от сметки за парното
и чанти с хляб и буца сирене.
Море се лее в коридорите
и в чакалните претъпкани.
Море от вноски за ипотеката
и от часове при зъболекаря.
От усмивки откраднати
и срещи ненадейни.
Море се лее от съвещания
от назначения и уволнения,
от нови обувки и стари пътеки,
от ненадеен дъжд,
от кални локви,
от автомобили и задръствания,
от хора бързащи за вкъщи,
от тиктакащи часовници
и запалени цигари
над автомобилното стъкло.
Море се лее и изгубва се
някъде в недрата на времето,
където дните се губят,
изживяни, изстинали и статични,
за да се преродят отново
на гърба на вълните.
Море се лее...
© Гергана Бонева All rights reserved.
Уникална образност!