Jul 31, 2010, 11:20 PM

Морето всеки ден ще те прегръща 

  Poetry » Love
747 0 11

Морето всеки ден ще те прегръща,

отпусната на топлите му ласки.

В полегналия бряг на твойта същност

вълни ще утоляват късни страсти.

 

 

Краката ти, в загар от плажа летен,

ще тичат по брега във златен пясък

и стъпките ти в залива обветрен,

внезапно ще се спрат от птичи крясък...

 

 

Далеч ще съм от теб, но всяка мида

за нас ще ти навява светъл спомен

и с онзи вик на вечната корида

вълните ще заливат бряг поломен.

 

 

Безбрежната любов, така голяма,

не ще да я приспят и сто сирени!

За нея в този свят покои няма

и като теб, море, - вълни смирени.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??