Aug 16, 2007, 9:10 AM

Морска идилия 

  Poetry
761 0 33


Там, на плажа, край морето,
се препича и се пОти,
дама мисли не за лято,
а за зимнини, компоти.


Лекичък ветрец я лъхна,
за водата зов изпрати,
ала мисли се сервират,
в тройка скара и салата.


Обед стана, сгорещи се.
Рипна потната мадама,
поотръска се, изтри се
и за сандвича се хвана.


Там отсреща я фиксира,
хубавец модерен, с прашки,
сочи и с ръката бира
и протяга се юнашки.


Сандвичово засияла,
отговаря през трохички,
той почерпва я със бира
и обхожда със очички.


А морето... Ех, идилия!
Хъркат двамата на плажа.
Даже няма и вълнички,
та със хлад да ги намажат.

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??