Aug 26, 2016, 4:36 PM

Моят Юли 

  Poetry » Love
787 0 2

Аз лятото го помня със вълните

и мирис на разпенен морски бряг.

С къдрици, меки като топли устни,

покрили челото на млад монах.

 

И помня още всяка тиха стъпка

и пясъка по мокрите нозе...Така

в съня ми, с дъх тръпчиво-сладък,

прокапва спомен - шипков мармалад.

 

А щом привечер Месечината сънливо

примамва в пазвата си дивите коне,

с очите ти, по-тъмни от маслини,

ще ме погледне Юли...Точно като теб...

 

© Петина Цветанова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??