Jan 3, 2024, 1:50 PM

Моята ракета към звездите 

  Poetry » For kids
262 1 8

Моята ракета към звездите

прилича доста на метлите. 

С нея честичко летя

към звездните деца! 

 

С тях обичам да играя, 

вместо вкъщи да се мая. 

Мама, тати, често са заети, 

нямам братче, сестра, да сме двете.

 

И тогава с моята метла - ракета

отлитам към звезди и чужда планета. 

Там намирам други деца, 

със сходна на мойта съдба. 

 

Е, някои от тях са зелени, 

други си имат уши - антени,

но все сме весели дечица,

играем си на гоненица. 

 

Смеем се, падаме, 

бързичко ставаме,

игрите продължаваме, 

така се забавляваме! 

 

След това обратно с моята ракета

у дома се завръщам в нашта планета

и паркирам я до вратата, 

утре ще продължи играта. 

 

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??