Apr 29, 2009, 8:32 PM

Мрак и светлина 

  Poetry
454 0 0

МРАК И СВЕТЛИНА

Стопи се слънцето,

изгря луната,


запалих свещите

да стопля си душата...



И тъй, зачаках...

но уви, студено беше,

тя -топлината беше отлетяла

и лед душата беше обладал.



Смалена, жалка и премръзнала

се греех аз на свещите,

болеше ме от студ, но пак се молех

да стоплят мислите ми те.



И ето, чудото дойде -

свеж, дързък вятър близна ми косата,

събудиха се сетивата

и мракът, и студът отстъпиха пред светлината.



Запалих слънцето

и духнах свещите,

стопих луната

и стоплих си сама душата.

© Диана Калева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??