Oct 8, 2019, 11:47 PM

Мраморен часовник 

  Poetry » Phylosophy, Other
562 1 7

Купи ми още малко време.

Плюс две минути - стигат.

Видях стрелките да премигат,

през три интервала - спират.

 

Видях по лицата им - очакване.

Видях в очите им - нещастие.

Видях устните им - мълчание.

Видях сърцата им - стрелките отброяваха тяхното време.

Видях ръцете им - по тях:

белези от шевове, 

разранени от пробождане,

от студ - измръзнали, треперещи.

 

Чух - думите им бяха восък.

© Нина Чалъкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??