Sep 15, 2007, 11:11 AM

Мраморно 

  Poetry
582 0 9

Наситих се на мраморни любови
вградени в каменната хладина,
зазидани в спонтанните основи
на прегракнала,безгласна тишина.


И чувствата ни мраморно заспали
вкочанени от безжизнения сън,
изшлайфани от ураганни хали,
като кучета-пазители лежат отвън.


До вчера мраморно се любихме
и разпадахме се в танц на молекули,
свързвахме се страстно и се губихме,
живеехме бездушно в хорски хули.


А днес се давим в мраморно море,
с вълни от разпокъсано желание,
кислорода реже свити дробове-
тръпнещи в последно издихание.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??