May 30, 2021, 11:19 PM

Мравката и човекът 

  Poetry » Humour, Parody
666 1 4

          

           Човека: - Бабо мравке, где така* ?

            Мравката: - Тръгнала съм за храна.

                           Ох,тази наша държава

                           на никого нищо не дава.

                           Трябва да храним с лъжици

                           всичките гладни войници.

                           А мен ме болят краката,

                           мае ми се и главата,

                           но както винаги става

                           никой пет пари не дава.

                           Дано някой да пристъпи

                           и да ме настъпи,

                           та теглото ми да свърши,

                           а ти какви ги вършиш?

           Човека: -Моята държава

                         вашта надминава.

                         Храниме с лъжици

                         и всички политици.

                         Гладни сме и бедни

                         но с песни всепобедни

                         ходим да гласуваме,

                         а после ги псуваме.

                         Децата ни избягаха

                         в чужбина се разбягаха,

                         а пък ние тука

                         тъпчим се със лука

                         и хлебеца чер.

                        За тях има хайвер!

         Мравката: -О,вие сте по-зле тогава.

                         Да те настъпя ли аз?

          Човека: - Става!

 

                         И мравката вдигна крак....

 

__________________________________________________

,* - Александър Божинов ("Щурец и мравка,,)

 

 

                

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря и на трите.Виждам,че се интересувате от стихотворенията ми и те ви харесват.Аз обаче сега съм в по-особено състояние - преди 15дни минах операция за смяна на колянната става и сега все още съм зле и нищо не ми се прави.Все пак вашите похвали ме ободряват Още веднъж ви благодаря.
  • 🙂 Хареса ми!
  • И все пак няма да им се дадем на тези политици! Да вземем пример от мравките, пчелите, щурците, птиците. Да бъдем!
  • 😆браво!
Random works
: ??:??