Jul 14, 2015, 11:26 PM

Мухъл 

  Poetry » Civilian
427 1 2

Мухъл

 

Пак зодиаци, сериалчета, пак Дънов, Ванга -

пак с лъжезахар ни сладят горчилката в живота.

От пошлотия и от кич къде ли да се бяга -

пак порно, екшъни и филмчета за Хари Потър.

 

Как сляпо вярват днес на ясновидци, екстрасенси -

на цялата ужасна пасмина от шарлатани.

Как чалгата обсеби с най-просташките си песни,

нанесла на душите трудноизлечими рани.

 

А в беднотията човек как лесно оскотява!

Народът стана стадо... От овчарите зависим.

Така страната с груб юмрук се управлява.

Зад властниците мафията действа задкулисно.

 

Добрият вятър на промяната къде ли се издуха?!

Дори и вярата ни искат да закрият със кепенци...

Сега разцветът на страната е покрит от мухъл...

А някога било е времето на възрожденци!

 

Надеждата ни, българи, не могат да ограбят,

тъй както и най-ценното у нас - живота на душите.

Май идва участта да си останем само с хляба...

Пък, ако с нищо друго, на небето имаме Спасител!

 

© Върбан Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ...било е времето на възрожденци... Сега е времето на европейци... И това трябва да се обяснява разбираемо... С "Опълченците на Шипка"
  • Мухълът на сухо не вирее, но има среда и обсебва ...
Random works
: ??:??