Накриво се събуждам,
усмихната си лягам.
Светът ми се обръща
надолу със глава.
Коя е мойта муза,
на този миг, "сега",
когато се полюшвам
и пиша през нощта?
Еднакви думи спрягам,
а хиляди неща
премислям и отлагам.
Защо, когато срещнеш
за пръв път любовта,
се сбъдват всички глупости,
клишета и слова,
които инак дразнят,
са смешни и им махаш
неволно със ръка?
7.09.2009г.
white nights
© Ангелина Кънчева All rights reserved.