Jun 29, 2010, 10:33 PM

Муза 

  Poetry » Other
1237 0 3

 

Един момент на истината вечна,

един момент на гордост и умора -

на зло и радост точката пресечна.

Да го опиша някак си не мога.

Какво почувствах точно в този миг?

То беше нещо истинско, реално -

като заглъхнал тътен, силен вик -

хибрид между битийно и екзистенциално.

Двупланова реалност на живота -

животът тук, сега и този вън от мен.

Изпитах някаква неописуема охота

от това, че съм във вечен плен.

Всели се в мене музата красива

и от години тя е моят страж.

Без нея мойта същност няма де е жива.

Извън абстракцията всичко е мираж.

Миражът за спасителната лодка,

с която ще се пренесем отвъд

и този, че в живота ни - разходка

ще видим правилния път.

Миражите са за незрелите души.

Те ги крепят във сивата реалност.

А вятърът ще продължава да руши

отреклите се от фалшивата баналност.

И с музата ще пишем ний творби

за истината и миражния театър.

Ще бъдем заедно в тежките борби,

ще спрем устрема на дяволския вятър.

 

 

© Мариета Дечевска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Миражът за спасителната лодка,

    с която ще се пренесем отвъд

    и този, че в живота ни - разходка

    ще видим правилния път.



    Това бяха редовете,които се "забиха" в мен,не заради друго,ами защото аз също търся смисъла на нещата.Друг е въпроса,че много от тъх остават загадка!Браво!Харесах!
  • хубаво...поздрав от мойта муза...http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=213758
  • много добър текст!
Random works
: ??:??