Jul 4, 2015, 11:29 AM

Музика 

  Poetry » Love
734 0 5

Денят отпи две чаши топъл дъжд
и роклята на вечерта загледа,
със погледа ти се застреля мъж -
усетих как прониза ме в сърцето...


Чадърът ти от мрачна тишина
ми вейна две сълзи върху душата
и те попитах – Колко е часа...
а ти се скри в дъха на тъмнината...

 

Забих в един крайпътен бар,
поседнах на замислящо уиски.
Заслушах се в тъгата на роял...
Отпивах всеки миг като въздишка.

 

Тогава те видях... във сепаре...
на чаша джин и тоника ти чувствен...
Усмивката ти беше със резе,
в косите ти проблясваха капчуци...

 

Поканих те на плачещия блус...
Отказа ми... с трапчинкови вокали,
ала сега си музика на вкус...
на пейката до лунната китара.

 
 
 
 

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??