Mar 26, 2008, 9:30 AM

Музика 

  Poetry » For kids
1406 0 45

Тик – тиктакаха стрелките,
звън – звъни камбана,
чик – чирикаха врабците,
рано от зарана.
Кап – капчука дъжд пороен,
гръм – гърми небето,
троп – трополят стъпки ведри,
шум – шуми селцето.
Фиу – пропяват ветровете,
мяу – мяучи котка,
пиб – пибиткаше колата,
скръъц – проскръцва протка.
Шшт – прошепва тишината,
оооо – извиква ехо,
кудкудяк – запя кокошка,
а на мен ми леко, леко.

 

п.с. протка – малка врата (диал.)

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??