May 27, 2007, 12:09 PM

Мъгла 

  Poetry
673 0 16
Разсъмва се, а птичките не пеят.
Прозореца е пръски от мъгла.
Спокойно мислите се реят
в тази бяла, бяла тишина.

Слънцето дълбоко е заспало.
Непробудно, като в зимен сън.
Вместо коприна, облак е постлало.
Лъчите го пробождат като трън.

Ще спукат те балонения облак.
Ще лумне от небето светлина.
Ще пръснат топлината по земята.
Ще изсушат следите от мъгла.

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??