Jan 27, 2012, 11:20 AM

Мъжете, които... 

  Poetry » Love
523 0 4

Мъжете, които до днес съм обичала,

подреждам усърдно във радостен пъзел.

Във чувства възкръснали с тъга коленича –

безстрашно ги връзвам на Гордиев възел.

 

Как  искам да взема от всеки  по нещо -

герой идеален  дано  сътворя.

Със него  отново да ида  на среща,

в любовни пожари сама да горя.

 

Да бъде героят ми  верен, чаровен,

изискан и нежен, дори романтик.

Да бъде бунтар, прелъстител съдбовен,

с душа на поет и ум на мистик.

 

Така и не срещнах единствено НЕГО -

мъжа на живота си. Неповторим.

Ще храня с надежди себичното Его,

че той съществува. Макар и незрим.

 

Докато го търся (уви, няма начин),

със пъзела шарен ще се утеша.

Поне имам избор... И то доста удачен...

С любов ще нахраня свойта гладна душа.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??