Jan 11, 2019, 3:29 PM

Мъжко хоро 

  Poetry » Civilian
439 0 2

Водата замръзва, а сърцето играе,
във мъжко хоро на Водици,
душата ти, българска, с гордост пробужда,
забравени чувства усмихнати.

И реката завира,
от молитва и огън,
и сам Бог до тях ще нагази,
във мъжко хоро, душите играят,
телата ни, Бога ги пази!

И вярата, устрема, 
душата ни българска,
във тази вода се преражда!
С измито от грях, сърцето ти българско,
в ритъм на гайда подскача!

Диана Димитрова

© Диана Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??