May 15, 2015, 9:23 PM

Мъжът 

  Poetry » Phylosophy
709 1 4

Мъжът е бряг за самота…
цигарата, след отказа да пушиш,
илюзия за вечността,
но мислите ти ще промуши…


Мъжът е Шекспиров сонет,
поезия и много проза…
И питие… със бучки лед,
разцъфнала в смеха ти роза.

 

Мъжът е вечният крадец
на чувства и безгрешни устни.
В молитвите си е светец,
вечеря с плодове тъй вкусни…

 

Мъжът е куче на синджир,
изпуснеш ли го, не се връща,
за него ти си манастир,
но той не е монах, а съдник…

 

Мъжът е вечното ти Аз,
захвърлено във суетата.
Тоалети, грим, желания
и неуморен нежен вятър…

 

Мъжът е твоето сърце -
забравено, нещастно, лудо...
Пулсира в теб до пръсване,
когато сътворява Чудо…

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??