Тежи ми като воденичен камък
мъката в сърцето и гърдите.
И колкото опитвам да я махна,
тя все по-хищно ги оплита.
Не помагат медитация и хапчета,
не помагат случайни радости.
Тя - мъката, си остава цяла,
изтъкана от безброй... реалности...
© Пепа Деличева All rights reserved.