Nov 15, 2019, 1:59 PM

Мъничко чудо 

  Poetry » Strict forms
585 6 6

Песничка простичка - ритъм и звук,
просяче, седнало вън на паважа,
стиска коматчето в мърляв юмрук,

псето бездомно - другарче и стража,
молят очите им: Спрете се тук!
Мъничко чудо ще ви покажа!

Бързат нозете, към топлите къщи,
дрипаво просяче. Гладно сираче.
камък в сърцата им. Камък не плаче.
Който поспре, от погнуса се мръщи.

Зима е, стъмва се, вятърът същи,
както и вчера е леден. Обаче,
куче детето игриво закача...
Майка и мащеха, нощ ги прегръща.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??