Aug 24, 2010, 10:02 PM

Мъртво море 

  Poetry
593 0 2

Морето нощем е като заспало.

Похърква старият бетонен фар.

Завит със пясъчното одеяло,

брегът отново е безумно опустял.

 

Само гларусите още се оглеждат

за кораб, нейде закъснял.

За него те са бялата надежда

и знак, че в бурята е оцелял.

 

Пристанището също е замряло

и мачтите стърчат като гробове.

Оглеждат се във водно огледало,

а котвите - забити са ножове!

 

Последният свидетел е небето.

Надвесено над мъртвия плаж.

Там кейовете се протягат към морето,

а то е твърдо, сякаш е паваж.

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??