Nov 6, 2010, 9:22 PM

Мъртъвци 

  Poetry » Other
578 0 1

МЪРТЪВЦИ

 

Безспирна тишина,

разговор, лъжи.

Слънцето отвън

огрява само то мъртвец.

Без душа, без истини или мечти.

Три вида мъртъвци –

единият стои,

не мърда и синее,

не диша, не живее...

Вторият е без душа останал

и трудно диша той,

тежко му е на сърцето,

мъчи се от раните безброй.

Третият остана без сърце,

любовта отнета му бе

преди години...

Несправедливата съдба

реши и любимата,

и чедото му да отнеме

от болестта мъчителна

и чак до днес скърби

и вижда черните лъчи

от тоз омразен ден.

И слънцето не спира

да огрява в тъмната

страна на тоз проклинат ден.

Н о само трима мъртъвци

се виждат днес...

Без душа, без истина или мечти.

Това са само

три вида мъртъвци...

© Привидение Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Общо взето толкова са видовете. Добра систематизация на мъртъвците си направила.
Random works
: ??:??