Jul 3, 2021, 11:00 PM

Мързелан 

  Poetry » For kids
246 0 3

 

 

     Буболечке черно-бяла,

     в дупчицата си се свряла,

     що не изведеш детето,

     че да литне към небето?

     Ето,птички и мухички,

     работливите пчелички,

     всичките летят щастливо.

     Твойто чедо мързеливо

     към храната все посяга,

     на леглото се изтяга.

     Докога тъй ще надничаш,

     галено ще го наричаш?

     Цял ден то не вижда слънце,

     не е търсило ни зрънце.

     Затова е дебелан

     този мързелан.

 

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??