May 26, 2017, 4:40 PM

Мъст 

  Poetry » Civilian
885 3 2

Земята –

черна, прокълната,

кълне, зарича

дяволи злобни.

 

За Апостол –

на бесило увиснал.

За Перущица –

изпепелена паднала.

 

За Шипка –

в тела потънала.

За брата –

брата си убил.

 

За чедата свои

жестоко умъртвени.

За телата техни

разкъсани, осквернени.

 

Пръстта окървавена,

тъпкат без срам.

Като черна прокоба

изля земята своя гняв.

 

Вятърът прошепва:

– Мрете, чеда дяволски!"

Дървета и храсти, песен

погребална запяват.

 

Мъсти таз Земя

за свои чеда, славни.

С кръв жаждата си утолява,

с тела демонски се храни.

 

Враг след враг

мъртъв пада.

В адски мъки

понася си съдбата.

© Соня Николова All rights reserved.

Истинският творец усеща.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • А може би земята прибира всички, за да им прости. Друг отделя мъченици от предатели.
    Поздрави за патриотизма !
  • Не знам дали съм още млад поет,догодина ще сторя шестдесет и пет...Тук всичко си е наред.Гео Милев притежава такава словесна панорама.Радвам се,че у нас Соня,ти притежаваш подобен талант!😍
Random works
: ??:??