Там на бала оркестърът свири,
полюлейте са сякаш звезди.
Офицери в сини мундири
заговарят красиви жени.
Там паркетът кристално блести
и шампанско гърми надалеч.
Крехки дами с руси коси
омагьосват с танци и реч.
Там Иванич приглажда коси,
а Орлов размишлява на глас
Зад ветрило Надежда следи
господата в профил, анфас.
Полунощ. Тъй смълчан е градът
и щурец на пианото свири.
Офицерите тръгват на път,
спомен скъп в душите си скрили.
© Хари Спасов All rights reserved.