Feb 4, 2022, 4:32 PM  

На баща ми Станко Димитров 

  Poetry » Strict forms, Other
412 0 2

Таланта си съм взел от твоя род,

косата и нозете, част от нрава,

но преводи на проза не подлавям.

Набързо си отиде. Беше горд

 

със своя характерен произход.*

Цареше у дома весден забава.

Разбира се, животът продължава.

Най-радостен очаква ме живот.

 

Посредством тебе ще се запозная

с любимата си, ясно е това.

Ще стане светла сумрачната стая,

 

тавана ще замести синева.

Да, два пъти ще бъдем с нея в рая!

И търся я чрез своите слова.

 

____

* Северозапад – Бел. авт.

© Димитър Димитров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво посвещение, майсторски изпипано!
  • Северозапад - все хубави хора ! Митко, хареса ми техниката в стиха, строгата форма в съчетания с това, че е посвещение. "Разбира се, животът продължава." !
Random works
: ??:??