Sep 14, 2020, 8:47 AM

На чаша свобода 

  Poetry
337 0 3

Една муха зелена пропълзя
по масата в петзвездния хотел.
Блестяща, като брошчица, сама
упъти се към вкусния коктейл.

А той размаха сламката с ресни:
"Махни се, мухо, виждаш ли, че аз
приготвен съм за парти на звезди
и ще докосвам устни на звезда!"

"Желая те!" - отвърна му тогаз
мухата и запърха с поглед смел -
"О, позволи ми мъхести крачка
да натопя, божествени Коктейл!

В замяна в пресата ще разтръбя,
че си изискан, но не те е страх
с една компрометираща муха
да те заснеме някой папарак!"

Замисли се чудесният коктейл:
"Да, има логика!" - си каза той
и с алкохол мухата упои.
Тя падна в дълбините му без бой.

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??